Popularni postovi

Kameni želudac

Želudac ko kamen.Sigurno vam je poznata situacija kamenog želuca.Bar ja tako zovem stanje kad mi se uvali neka muka od svakodnevnih stresova.
Najviše se to osjeti kad se iznenada nešto nasikiraš ,čuješ ružnu vijest ili vidiš nešto što tvoj organizam ne može da podnese.Tada se ima osjećaj ko da se nešto prevrnulo u stomaku i ne može da se vrati u normalu.Od tog momenta ta tegoba je osjećaj neopisivog hladnog i teškog kamena mjesto želuca.Ima raznih lijekova koji se koriste za takve probleme.Ako čovjek zna uzrok tog osjećaja lakše će da dodje do rješenja.
Kao prvo trebalo bi da se popije nešto za smirenje cijelog organizma .Može lijek neki antidepresiv, a najbolje bi bilo nešto na biljnoj bazi ko npr. tinktura od valerijane i sl.

Trebalo bi da što više popijete čaja od verema ,majčine dušice i kamilice,naizmjenično.Staviti vruć peškir ili termofor u predjelu želuca kako bi ga malo opustili.Za sve ovo je dobro i da se zabavite na neki način kako bi zaboravili šta vas mući i pravi vam tu tegobu.

tags:kameni želudac,čaj,smirenje,

Nema komentara:

Objavi komentar

neplodnost