Problem čira na želucu može biti i opasno,zato ne treba čekati vrijedi i ovo probati:
100 grama kantariona i
50 grama bokvice (bokvica treba da bude svježa )
sve to staviti u litar ulja, najbolje sve da se prebaci u teglu .
Zajedno sa svim dodatim sastojcima se stavi u lonac nalije hladnom vodom i na tihoj vatri kuhati jedan sat, u stvari kad počne ulje da kuha od tog trenutka treba kuhati jedan sat , ne zatvarati dok kuha, onda skloniti ostaviti do sutra da se ohladi, (naravno zaviti sve to da se sporije hladi) onda se sve to procijedi kroz gazu i svakog jutra na ćesrce,znači odmah kada ustanete.
tag:čir na želucu,želudac,ljekovite biljke,kantarion
Zajedno sa svim dodatim sastojcima se stavi u lonac nalije hladnom vodom i na tihoj vatri kuhati jedan sat, u stvari kad počne ulje da kuha od tog trenutka treba kuhati jedan sat , ne zatvarati dok kuha, onda skloniti ostaviti do sutra da se ohladi, (naravno zaviti sve to da se sporije hladi) onda se sve to procijedi kroz gazu i svakog jutra na ćesrce,znači odmah kada ustanete.
tags:želudac,recpet,čira,
tag:čir na želucu,želudac,ljekovite biljke,kantarion
Nema komentara:
Objavi komentar